Udstyr du skal bruge til curling

Curling er ikke en dyr sport at starte på, selvom man kan vælge at købe rigtig meget af udstyret selv, hvis man ønsker det. Man kan spille curling i helt almindeligt træningstøj, men det skal dog være med lange ærmer og lange ben, for der er rigtig koldt i en curlinghal på grund af isen. Så skal man have et par kondisko og et par handsker, og det er faktisk det, som er allermest nødvendigt. Det er fordi klubberne rundt om i landet har alt andet udstyr, man sagtens kan låne, når man træner. Klubberne har både sten og koste, og de har også glidesåler, som man kan sætte under sine sko, når man er på isen. Dem, som har lyst, når de er kommet godt i gang med at spille, vælger efterfølgende at købe restdownloaden af udstyret selv, men det er heldigvis helt frivilligt, om det er noget, man vil gøre eller ej. Mange steder kan man også få en gratis prøvetime, og der er klubber i hele landet, hvor fire af dem har reelle curlingbaner, og hvor resten deler isen med andre typer af vindersport.
Curling er en sport for alle aldre og for alle niveauer. Der er professionelle, der træner som hold intensivt flere gang om ugen, og som deltager i nationale og internationale konkurrencer, og så er der dem, som bliver kaldt kaffecurlere, hvilket er den store gruppe, der spiller curling, fordi de synes det er sjovt, fordi det giver en god holdånd, og fordi de gerne vil dyrke motion.
Det er selvfølgelig optimalt at spille et sted, hvor der er reelle curlingbaner, men der er kun fire klubber i Danmark, der har det. Heldigvis kan en almindelig ishockey- eller kunstskøjteløbsbane sagtens bruges, så der er god mulighed for at prøve spillet af i hele landet og lige så god mulighed for at finde et sted i nærheden af, hvor man kan sætte sine sten.