Kamp og bane i curling

Banen følger altid den internationale standard, og den skal være 44,5 meter lang og minimum 4,27 meter bred. Siden vil altid været markeret enten med en farvet sidelinje, så alle kan se, hvis stenen forlader banen eller med en lav bande, hvor det er muligt at se, hvis stenen rammer. Rammer stenen sidelinjen eller banden, tages stenen ud på samme måde, som hvis kosten rør ved stenen. Stenen skal samtidig standses mellecurling-1018766_960_720m den fjerneste hogline og backline. De sten, som stopper før eller efter disse to tages på samme måde ud af spillet. Præcision er vigtigt på alle områder, da det kan være svært at vinde, hvis et hold mister for mange sten undervejs.
Selve kampen spilles over ti ender, hvilket betyder, at alle spillere har to sten gange ti. Dette tager sin tid, og 2½ times spil er derfor ikke ualmindeligt, og det gælder derfor om at være i form, så alle kan holde til den lange spilletid.
Banen er ens i begge ender, og det betyder, at alle går ned i den anden ende hver gang, der skal begyndes på en ny ende, og kaldes det heller ikke for runder. Så slipper begge hold for at skulle slæbe de tunge sten frem og tilbage hele tiden.
Som bekendt spilles curling på is. Før der spilles sprøjtes der vand på banen, så isen får en nubret overflade, som i curling er kendt som pebbles.
Point føres på en pointtavle, hvor holdenes spillerfarver også fremgår, hvor alle kan følge med i, hvem der fører, og hvem der er hvem. I curling er det muligt at smide håndklædet i ringen, hvis et hold ikke kan eller vil spille alle enderne. Det vil på samme måde fremgår af pointtavlen, hvor det opgivende holds point bliver markeret med et x for alle de resterende ender, som ikke er gennemført.