Curlingbanen og hvad linjerne betyder

Betragter man en curlingbane, så er der vel næsten kun en ting, der med det samme giver sig selv, hvilket er det, som curlingspillere kalder for huset, der ligner et bullseye på en skydeskive. Dette er det sted, hvor man skal ramme med de sten, som man sender afsted.
Resten af stregerne er lidt forvirrende for lægmænd, men det er faktisk ikke så besværligt, som det virker. Der er en linje, der skærer hele banen igennem fra ende til ende, og den løber på midten af banen. Dette er centerlinjen, som deler h640px-Curling_Canada_Torino_2006uset i to halvdele, en venstre og en højre, og så er der en linje i hver ende, der deler huset på midten i den anden retning, hvilket er teelinjen, så huset er nærmest delt i 4 dele. Der er desuden en linje, der hedder backlinjen, som er den bagerste linje, der flugter med huset på den del længst væk fra spilleren.

Der findes desuden en hoglinje, hvilket er den linje, hvor man skal have sluppet stenen inden man passerer. I den modsatte ende findes der en linje, der matcher på lokationen, men det er den linje, som stenen skal ind over, før den deltager i spillet. Fra hoglinjen til midten af huset er der det, som hedder fri guard zonen.

Huset er de ringe, der minder om et bullseye på en skydeskive, og midten af huset kaldes for button, der betyder knappen, og det er uhyggeligt svært at ramme den præcist. Nu er stenen meget tung, og man skal sætte den i gang med kun lige nøjagtig den rigtige fart, men det er ikke så let, som mange tror, så derfor har man i bunden bag det ene hus noget, som hedder the hack, det er der, hvor man starter fra og sætter fart, mens man glider ud med den 20 kilogram tunge sten med et håndtag i og slipper den før hoglinjen. Herefter er det bare med at komme tættest på center, der ligger i midten af huset i den anden ende af banen.