Begreber i curling

Som alle andre sportsgrene er der begreber, man skal lære, så man får en større forståelse for spillet. Der er for eksempel guard, hvilket betyder, hvordan man placerer en sten på banen så den beskytter en sten, der ligger godt, eller hvor den senere kan beskytte en sten, der skal ligges ind i huset. Det kan modvirkes af et come around, hvor et holds sten curles rundt om en sten, som ligger gurad, og hvor et holds sten bliver placeret i sikkerhed. Det kan også være bag ens egen sten, der ligger gurad.
Der er også et takeout, eCurling_stonesller strike som det nogle gange kaldes, hvor et hold får en sten til at ramme modstanderens sten og derved skubbe den ud af huset, mens deres egen bliver liggende. Her er der også mulighed for at lave et split, hvor stenen rammer en stationær sten med det formål at skifte retning og dermed kunne blive placeret i huset i stedet for at ryge ud af banen. Et freeze er også muligt, hvor et holds sten standses, så den ligger helt op ad en anden og stationær sten på banen og på den måde bliver deres sten meget svære at flytte for modstanderne, fordi der nu skal tages højde for to sten, som ligger og rør hinanden.

Hvis en modstander har en sten, som ligger helt perfekt i huset, og deres hold har en sten, som reelt ligger guard for modstanderens, så kan et hold lave en biter. Den sten, som curles, skal ramme den af de sten, der ligger guard. Guardstenen skal så med kraft ramme stenen i huset, så modstanderens sten skubbes helt ud og ikke kan give point. Der er dog en risiko for at holdets egen sten også vil glide tilbage på isen, men den vil bestemt få en bedre placering end modstanderens har, hvilket jo er formålet for et hold.